Masterclass boekbinden

Kruisheer Edgard Claes o.s.c. is naast kruisheer ook boekbinder en kunstenaar. In één van de voormalige stallen op het kloosterterrein heeft hij zijn atelier gerealiseerd. Voor professionele boekbinders en studenten bestaat de gelegenheid om bij Edgard een masterclass te volgen op het gebied van de moderne, gedecoreerde boekband. De masterclass kan zich bijvoorbeeld richten op de techniek van de scharnierband in perkament of op de technieken van Bradel op de wijze van Dorfner. Inhoud van de masterclass is altijd in overleg.

Over de trainer

Edgard Claes o.s.c. mocht van zijn ouders op 12-jarige leeftijd op schilderles bij de Zusters in Hamont (België). Op zijn 15e bezocht hij de Academie voor sierkunsten en vanaf zijn 16e volgde hij de opleiding voor etaleren en reclametekenen. Op zijn 22e trad hij in in het klooster. Daar heeft hij zijn grote passie voor schilderen, beeldhouwen en boekbinden steeds verder ontwikkeld. Hij is een van de meest vooraanstaande boekbinders ter wereld.

Data en tijden

In overleg. Afhankelijk van wensen en mogelijkheden kunnen masterclasses individueel of in groepsverband gegeven worden.

Kosten

Afhankelijk van de lesvorm (individueel of groep). Studenten krijgen korting.

Meer informatie en aanmelden:

Edgard Claes o.s.c.
+31 (0)485 325 654
edgardclaesosc@hotmail.com