Bezoek & rondleiding

Bezoek

Wandelaars zijn dagelijks welkom in de kloostertuin, tussen zonsopgang en zonsondergang. Meer informatie over de tuin vindt u hier.

In het zomerseizoen is een deel van het klooster opengesteld voor individuele bezoekers: van 1 mei tot 1 november, op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. U kunt een bezoek brengen aan de kloosterkerk en aan de tentoonstelling in het Erfgoedcentrum. Verder kunt u in het Poortgebouw terecht voor informatie en voor koffie/thee en versnaperingen. Meer informatie over de tentoonstelling: www.kloostersintagatha.nl/tentoonstelling

De studiezaal van het Erfgoedcentrum is geopend op donderdagen en vrijdagen op afspraak. Voor meer informatie over archiefonderzoek:
www.erfgoedkloosterleven.nl
info@erfgoedkloosterleven.nl

De Kruisheren verzorgen dagelijks een eucharistieviering en andere gebedstijden die toegankelijk zijn voor belangstellenden: www.kloostersintagatha.nl/vieringen

Rondleiding

Op donderdagen en vrijdagen organiseert het Erfgoedcentrum rondleidingen voor groepen. Er wordt informatie gegeven over het klooster en zijn bewoners en over de tentoonstelling. De kosten bedragen € 4,00 per persoon met een minimum van € 40,00. U dient voor een rondleiding tijdig een afspraak te maken via:
info@kloostersintagatha.nl.

Alle vrijdagen in juli en augustus is er een inlooprondleiding, waarvoor geen afspraak gemaakt hoeft te worden. Start: 14.00 uur, maximaal 15 deelnemers. Deelnamekosten: € 4,00 p.p.