Bezoek & rondleiding

Klooster en tentoonstelling

Vanaf Tweede Paasdag (dit jaar op 10 april) t/m oktober zijn kloosterkerk, tentoonstelling en ’t Poortgebouw (horeca en informatiepunt) opengesteld. U kunt deze bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 12.00 (tentoonstelling 13.00) en 17.00 uur.  Meer informatie over de tentoonstelling: www.kloostersintagatha.nl/tentoonstelling.

Rondleiding Klooster Sint Agatha

Het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, gevestigd in Klooster Sint Agatha, verzorgt rondleidingen in Klooster Sint Agatha. Na een inleiding over de geschiedenis van het klooster en het huidige gebruik, loopt u rond met de gids, om wat u gehoord heeft met eigen ogen te kunnen bekijken. Ook zijn inleidingen mogelijk over de geschiedenis van het kloosterleven of de kloostertuin. Uiteraard kunt u uw bezoek uitbreiden met een versnapering in het Poortgebouw.

Rondleiding op reservering voor groepen:
Op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Neem contact op voor mogelijkheden.

Inlooprondleiding:
Op vrijdagen in juni, juli, augustus en september om 14.00 uur. Aanmelden kan via info@kloostersintagatha.nl, dan weet u zeker dat er op u gerekend wordt. U kunt ook meedoen zonder aanmelding voor zover er plaatsen vrij zijn (maximaal 20 personen). Verzamelen bij de receptie van het Erfgoedcentrum, 5 minuten van tevoren.

De kosten voor een rondleiding bedragen 4 euro per persoon. Voor een rondleiding op afspraak hanteren we een minimum aantal van 10 personen. Dit betekent dat u, wanneer uw groep kleiner is, toch betaalt voor 10 personen.

Tuin

Wandelaars zijn gedurende het hele jaar dagelijks welkom in de kloostertuin, tussen zonsopgang en zonsondergang. Meer informatie over de tuin vindt u hier.

Studiezaal

De studiezaal van het Erfgoedcentrum is geopend op donderdagen en vrijdagen op afspraak. Maak uw afspraak via: info@erfgoedkloosterleven.nl. Voor meer informatie over archiefonderzoek: www.erfgoedkloosterleven.nl