Bezoek & rondleiding

Kijk op onze homepage voor aangepaste bezoekmogelijkheden i.v.m. corona

Klooster en tentoonstelling

Van april t/m oktober is een deel van het klooster opengesteld voor individuele bezoekers. U kunt de tentoonstelling en ’t Poortgebouw (horeca en informatiepunt) bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 12.00 (tentoonstelling 13.00) en 17.00 uur.  Meer informatie over de tentoonstelling: www.kloostersintagatha.nl/tentoonstelling.

Rondleiding Klooster Sint Agatha

Het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, gevestigd in Klooster Sint Agatha, verzorgt rondleidingen in Klooster Sint Agatha. Na een inleiding over de geschiedenis van het klooster en het huidige gebruik, loopt u rond met de gids, om wat u gehoord heeft met eigen ogen te kunnen bekijken. Ook zijn inleidingen mogelijk over de geschiedenis van het kloosterleven of de kloostertuin. Uiteraard kunt u uw bezoek uitbreiden met een versnapering in het Poortgebouw.

Rondleiding op reservering voor groepen:
Op woensdag, donderdag en vrijdag (in juli en augustus geen rondleidingen voor groepen op vrijdag) tussen 13.00 en 17.00 uur. Neem contact op voor mogelijkheden.

Inlooprondleiding:
Op vrijdagen in juli en augustus om 14.00 uur. Hier hoeft u niet voor te reserveren.

De kosten voor de rondleiding bedragen 4 euro per persoon, met een minimum van 10 personen. Dit betekent dat wanneer uw groep kleiner is, u toch betaalt voor 10 personen.

Tuin

Wandelaars zijn gedurende het hele jaar dagelijks welkom in de kloostertuin, tussen zonsopgang en zonsondergang. Meer informatie over de tuin vindt u hier.

Studiezaal

De studiezaal van het Erfgoedcentrum is geopend op donderdagen en vrijdagen op afspraak. Maak uw afspraak via: info@erfgoedkloosterleven.nl. Voor meer informatie over archiefonderzoek: www.erfgoedkloosterleven.nl