Bezoek & rondleiding

Klooster en tentoonstelling

In het zomerseizoen is een deel van het klooster opengesteld voor individuele bezoekers. Vanaf woensdag 3 juni 2020 tot en met het laatste weekend van oktober kunt u ons bezoeken op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. U kunt een bezoek brengen aan de kloosterkerk en aan de tentoonstelling in het Erfgoedcentrum. Verder kunt u in het Poortgebouw terecht voor informatie en voor koffie/thee met kloosterkoek, ons kloosterbier 1371 en andere versnaperingen. Meer informatie over de tentoonstelling: www.kloostersintagatha.nl/tentoonstelling.

Presentatie Klooster Sint Agatha

Het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, gevestigd in Klooster Sint Agatha, verzorgt presentaties over Klooster Sint Agatha. U krijgt een inkijkje in de geschiedenis van dit bijzondere klooster, het kloosterleven én komt meer te weten over het huidige gebruik van Klooster Sint Agatha. De inleiding vindt plaats in de voormalige Huiskamer van de Kruisheren. Onze gids neemt u aan het einde van de presentatie mee naar de kerk en geef daar een toelichting op de kloosterkerk. Daarna kunt u zelfstandig de tentoonstelling Kloosters op een Keerpunt bezoeken. Uiteraard kunt u uw bezoek ook uitbreiden met een bezoek aan de kloostertuin of een versnapering in het Poortgebouw.

Presentatie op reservering voor groepen:
Op woensdag en donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur (juli en augustus).
Op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur (april, mei, juni, september en oktober).

Inloop presentatie:
Op vrijdagen in juli en augustus om 14.00 uur. Hier hoeft u niet voor te reserveren.

De kosten voor het bijwonen van de presentatie bedragen 4 euro per persoon, met een minimum van 10 personen. Dit betekent dat wanneer uw groep kleiner is, u toch betaalt voor 10 personen. De maximale grootte van een groep is 18 personen.

Download hier de uitgebreide informatie over de presentatie Klooster Sint Agatha.

Tuin

Wandelaars zijn gedurende het hele jaar dagelijks welkom in de kloostertuin, tussen zonsopgang en zonsondergang. Meer informatie over de tuin vindt u hier.

Studiezaal

De studiezaal van het Erfgoedcentrum is geopend op donderdagen en vrijdagen op afspraak. Maak uw afspraak via: info@erfgoedkloosterleven.nl. Per afspraak hebben wij ruimte voor maximaal 2 personen. Voor meer informatie over archiefonderzoek: www.erfgoedkloosterleven.nl

Eucharistieviering

De Kruisheren verzorgen gedurende het hele jaar dagelijks een eucharistieviering die toegankelijk is voor belangstellenden: www.kloostersintagatha.nl/vieringen.