Bezoek & rondleiding

Kijk op onze homepage voor aangepaste bezoekmogelijkheden i.v.m. corona

Klooster en tentoonstelling

Van februari t/m oktober 2021 is een deel van het klooster opengesteld voor individuele bezoekers. Vanaf donderdag 11 februari tot en met 4 april 2021 kunt u onze tentoonstelling bezoeken op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur.  Vanaf Tweede Paasdag (5 april 2021) t/m het laatste weekend van oktober is naast de tentoonstelling ook ons horeca- en informatiepunt in het Poortgebouw geopend. Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie over de tentoonstelling: www.kloostersintagatha.nl/tentoonstelling.

Presentatie Klooster Sint Agatha

Het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven, gevestigd in Klooster Sint Agatha, verzorgt presentaties over Klooster Sint Agatha. U krijgt een inkijkje in de geschiedenis van dit bijzondere klooster, het kloosterleven én komt meer te weten over het huidige gebruik van Klooster Sint Agatha. De presentatie vindt plaats in de voormalige Huiskamer van de Kruisheren. Onze gids neemt u aan het einde van de presentatie mee naar de kerk en geef daar een toelichting op de kloosterkerk en het Mauritsraam. Daarna kunt u zelfstandig de tentoonstelling bezoeken. Uiteraard kunt u uw bezoek ook uitbreiden met een bezoek aan de kloostertuin of een versnapering in het Poortgebouw.

Presentatie op reservering voor groepen:
Op woensdag, donderdag en vrijdag (in juli en augustus geen rondleidingen voor groepen op vrijdag) tussen 13.00 en 17.00 uur. Neem contact op voor mogelijkheden.

Inloop presentatie:
Op vrijdagen in juli en augustus om 14.00 uur. Hier hoeft u niet voor te reserveren.

De kosten voor het bijwonen van de presentatie bedragen 4 euro per persoon, met een minimum van 10 personen. Dit betekent dat wanneer uw groep kleiner is, u toch betaalt voor 10 personen. De maximale grootte van een groep is 18 personen.

Download hier de uitgebreide informatie over de presentatie Klooster Sint Agatha.

Tuin

Wandelaars zijn gedurende het hele jaar dagelijks welkom in de kloostertuin, tussen zonsopgang en zonsondergang. Meer informatie over de tuin vindt u hier.

Studiezaal

De studiezaal van het Erfgoedcentrum is geopend op donderdagen en vrijdagen op afspraak. Maak uw afspraak via: info@erfgoedkloosterleven.nl. Per afspraak hebben wij ruimte voor maximaal 2 personen. Voor meer informatie over archiefonderzoek: www.erfgoedkloosterleven.nl