Bezoek & rondleiding

Klooster en tentoonstelling

In het zomerseizoen is een deel van het klooster opengesteld voor individuele bezoekers: van 1 mei tot en met het laatste weekend van oktober, op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. U kunt een bezoek brengen aan de kloosterkerk en aan de tentoonstelling in het Erfgoedcentrum. Verder kunt u in het Poortgebouw terecht voor informatie en voor koffie/thee en versnaperingen. Meer informatie over de tentoonstelling: www.kloostersintagatha.nl/tentoonstelling.

Rondleiding

Op woensdagmiddagen, donderdagen en vrijdagen (zomerseizoen) en op donderdagen en vrijdagen (winterseizoen) organiseert het Erfgoedcentrum rondleidingen voor groepen. Op andere dagen zijn rondleidingen helaas niet mogelijk.

Tijdens de rondleiding krijgt u informatie over het klooster en zijn bewoners, over het Erfgoedcentrum en over de tentoonstelling. U dient voor een rondleiding tijdig – uiterlijk twee weken van tevoren – een afspraak te maken via: info@kloostersintagatha.nl. Uitgebreide informatie over onze rondleidingen leest u hier.

Alle vrijdagen in juli en augustus is er een inlooprondleiding, waarvoor geen afspraak gemaakt hoeft te worden. Start: 14.00 uur, max. 15 deelnemers. Kosten: ‚ā¨ 4,00 p.p.

Tuin

Wandelaars zijn gedurende het hele jaar dagelijks welkom in de kloostertuin, tussen zonsopgang en zonsondergang. Meer informatie over de tuin vindt u hier.

Studiezaal

De studiezaal van het Erfgoedcentrum is geopend op donderdagen en vrijdagen op afspraak. Voor meer informatie over archiefonderzoek:
www.erfgoedkloosterleven.nl
info@erfgoedkloosterleven.nl

Eucharistieviering

De Kruisheren verzorgen gedurende het hele jaar dagelijks een eucharistieviering die toegankelijk is voor belangstellenden: www.kloostersintagatha.nl/vieringen.